Nederlandse Blog

Topactiviteiten om te doen op Malta

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een natuurliefhebber of gewoon op zoek bent naar ontspanning onder de mediterrane zon, Malta heeft voor iedereen iets te bieden. Hier is een samengestelde lijst van topactiviteiten op deze betoverende archipel:

Verken Valletta:
Begin je Maltese avontuur door je onder te dompelen in de architectonische wonderen van Valletta, de hoofdstad. Dwaal door de smalle straatjes, omzoomd met honingkleurige gebouwen versierd met ingewikkelde balkons, en ontdek iconische bezienswaardigheden zoals de St. John’s Co-Cathedral, the Grandmaster’s Palace en de Upper Barrakka Gardens met een panoramisch uitzicht op de Grand Harbour.

Stap terug in de tijd in Mdina:
Bekend als de “Stille Stad”, is Mdina een versterkte middeleeuwse stad doordrenkt van geschiedenis en charme. Verdwaal in de labyrintische straatjes, bezoek de imposante kathedraal van Mdina en bewonder het panoramische uitzicht vanaf de bastions met uitzicht op het omringende platteland.

Bezoek de Hypogeum:
Dompel je onder in het prehistorische verleden van Malta met een bezoek aan de Ħal-Saflieni Hypogeum, een UNESCO-werelderfgoedlocatie die meer dan 5.000 jaar teruggaat. Dit ondergrondse complex biedt een fascinerende blik op de neolithische beschaving van het eiland, met zijn labyrintische kamers, ingewikkelde gravures en mysterieuze sfeer.

Duik in het Blauw:
Met zijn kristalheldere wateren en overvloedige zeeleven is Malta een paradijs voor duikliefhebbers. Verken onderwatergrotten, zwem door kleurrijke riffen en ontdek historische scheepswrakken vol met mariene biodiversiteit. Populaire duiklocaties zijn onder andere de Blue Hole in Gozo, het wrak van Um El Faroud en het Cirkewwa-rif.

Ontspan in Gozo:
Ontsnap aan de drukte van het vasteland van Malta met een bezoek aan het rustige zustereiland Gozo. Verken pittoreske dorpjes, ruige kustlijnen en idyllische landschappen. Mis de prachtige Azure Window en het adembenemende uitzicht vanaf de Citadel in Victoria niet.

Ervaar de Blauwe Lagune:
Stap aan boord van een boot en vaar naar Comino, de thuisbasis van de wereldberoemde Blauwe Lagune. Ontspan op het poederachtige witte zand, zwem in het kristalheldere water en geniet van de mediterrane zon. Voor de meer avontuurlijke types, verken de ruige kustlijn van het eiland te voet of per kajak.

Proef Maltese Cuisine:
Geen bezoek aan Malta is compleet zonder te genieten van de heerlijke keuken. Geniet van traditionele gerechten zoals konijnstoofpot, pastizzi (flinterdun gebak gevuld met ricotta of gepureerde erwten) en ftira (Maltees brood belegd met tomaten, olijven en kappertjes). Spoel alles weg met een glas lokale wijn of een verfrissend pintje Cisk, het beroemde bier van Malta.

Woon Festivals en Evenementen bij:
Dompel je onder in de levendige culturele scene van Malta door een van de vele festivals en evenementen bij te wonen. Van de kleurrijke carnavalsvieringen in februari tot de levendige dorpsfeesten die gedurende de zomermaanden worden gehouden, er is altijd iets te beleven op de eilanden.

Dwaal door de Drie Steden:
Verken de maritieme geschiedenis van Malta met een bezoek aan de Drie Steden – Vittoriosa, Senglea en Cospicua. Wandel langs hun waterkant promenades, bewonder de grandioze architectuur van Fort St. Angelo en geniet van de sfeer van deze historische havens.

Ontspan op Golden Bay Beach:
Ontspan op het gouden zand van Golden Bay Beach, een van de populairste stranden van Malta. Zwem in het turquoise water, geniet van de zon en geniet van het prachtige uitzicht op de omliggende kliffen en het platteland.

Check onze vacature voor Nederlandstaligen hier

Working and Living in Malta