Magisch Malta in December: Omarmen van Feestelijkheid in de Mediterrane Winter.

Terwijl december zich ontvouwt, verandert Malta, met zijn warme mediterrane omhelzing, in een magisch toevluchtsoord van feestelijke vreugde. Terwijl velen zich besneeuwde landschappen voorstellen tijdens het vakantieseizoen, biedt Malta een unieke en betoverende ervaring die rijke tradities, mild winterweer, en een vleugje historische pracht combineert.

Een Winterwonderland Zonder de Kou:

Malta in december is een heerlijke tegenstelling – een winterwonderland waar de zon nog steeds zijn zachte gloed werpt. Met temperaturen variërend van 10-18°C, genieten zowel de lokale bevolking als bezoekers van een aangename en milde winter, waardoor het de perfecte ontsnapping is voor degenen die een pauze zoeken van koudere klimaten. Momenteel varieert de temperatuur van 20-24 graden, wat geweldig is!

Feestelijke Verlichting in Valletta:

Valletta, de hoofdstad van Malta, krijgt een betoverende gloed in december. Straten versierd met twinkelingen, feestelijke decoraties en de geur van feestelijke lekkernijen creëren een magische sfeer. Wandel door Republic Street of bezoek St. George’s Square om getuige te zijn van de transformatie van de stad in een lichtgevend schouwspel. Naast het bezoeken van een scala aan musea, kun je ook naar de winkels of een café gaan die je op elke hoek van de stad kunt vinden.

Eeuwenoude Kersttradities:

Maltese kersttradities voegen een unieke smaak toe aan het seizoen. Middernachtmissen op kerstavond zijn een gekoesterde gebeurtenis, aangezien de meerderheid van de Maltezen christelijk is. Je zult kerken en huizen prachtig versierd vinden met kerstversieringen, en de lokale bevolking komt samen om de geboorte van Christus te vieren. Families komen samen voor stevige feesten en genieten van traditionele Maltese lekkernijen zoals ‘Qagħaq tal-Għasel’ – honingringen.

Festivals en Evenementen:

December brengt in Malta een golf van festivals en evenementen met zich mee. Het Malta International Christmas Festival, met concerten, parades, en een levendige kerstmarkt, vult de lucht met vreugde. Het eiland organiseert ook verschillende nieuwjaarsvieringen, wat zorgt voor een levendige overgang naar het komende jaar.

Historische Pracht in Mdina:

Mdina, de stille stad, straalt het hele jaar door een tijdloze charme uit, maar tijdens december wordt het een betoverend decor voor feestelijke vieringen. Met zijn smalle, geplaveide straatjes verlicht door het zachte schijnsel van lantaarns en kaarslicht, neemt Mdina bezoekers mee terug naar een vervlogen tijdperk.

Winterse Zeegezichten:

Hoewel stranddagen misschien niet gebruikelijk zijn in december, blijft de Maltese kustlijn een schilderachtige aanblik bieden. Maak een stevige wandeling langs de zandstranden of kliffen en geniet van de sereniteit van de zee in zijn winterse rust.

Vuurwerk op Oudjaarsavond:

Terwijl het jaar ten einde loopt, neemt Malta afscheid met spectaculaire vuurwerkshows. Het grootschalige slotstuk vindt plaats tegen de achtergrond van de historische haven van Valletta en biedt een adembenemend schouwspel dat het nieuwe jaar op ware Maltese wijze verwelkomt. Wil je werken in Malta in december? Bekijk onze nieuwste vacatures waar we gratis vluchten en accommodatie bieden bij verhuizing naar Malta.