Nederlandse Blog

Een Onvergetelijke Oud en Nieuw Viering in Malta: Een Gids voor Buitenlanders

Naarmate het jaar ten einde loopt, is er geen betere manier om het Nieuwe Jaar te verwelkomen dan op het betoverende mediterrane eiland Malta. Met zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en adembenemende landschappen biedt Malta een unieke en onvergetelijke Oud en Nieuw ervaring voor bezoekers van over de hele wereld. In deze gids zullen we de beste manieren verkennen waarop buitenlanders Oud en Nieuw kunnen vieren in Malta.

Feestelijke Sfeer in Valletta:

New Years in Valletta Malta fireworks


Begin je Oud en Nieuw avontuur in Malta door je onder te dompelen in de feestelijke sfeer van de hoofdstad, Valletta. De historische straten van de stad komen tot leven met kleurrijke decoraties, levendige muziek en vrolijke vieringen. Wandel door de door UNESCO erkende stad en geniet van de schoonheid van de verlichte gebouwen en charmante pleinen.

Aftellen op St. George’s Square:
Sluit je aan bij de lokale bevolking en medereizigers op St. George’s Square, waar een groots Oud en Nieuw feest plaatsvindt. Het plein verandert in een levendig centrum van activiteit, met live muziek, entertainment, en een spectaculaire vuurwerkshow om middernacht. De sfeer is elektrisch, en je zult je omringd voelen door de warmte en opwinding van de Maltese bevolking.

Geniet van de Maltese Keuken:


Geen bezoek aan Malta is compleet zonder te genieten van de heerlijke keuken. Terwijl je afscheid neemt van het oude jaar, verwen jezelf met een speciaal Oud en Nieuw diner in een van de beste restaurants van het eiland. Probeer traditionele Maltese gerechten zoals konijnenstoofpot (Fenek) of lampuki pie (vissentaart) om je smaakpapillen te verwennen en de lokale smaken te ervaren.

Nieuwjaarsduik:
Omarm de avontuurlijke kant van Malta door deel te nemen aan een Nieuwjaarsduik. Veel lokale bewoners verzamelen zich op populaire stranden zoals Golden Bay of St. George’s Bay om een verfrissende duik te nemen in de Middellandse Zee. Deze verkwikkende traditie wordt geloofd om geluk te brengen voor het komende jaar en is een leuke manier om de dag te beginnen.

Verken de Charme van Gozo:
Verleng je Oud en Nieuw viering door een korte veerboottocht te maken naar het zustereiland van Malta, Gozo. Bekend om zijn rustieke landschappen en historische bezienswaardigheden, biedt Gozo een meer ontspannen omgeving om je festiviteiten voort te zetten. Verken de pittoreske dorpjes, bezoek het iconische Cittadella, en geniet van een ontspannen start van het nieuwe jaar.

Culturele Ontdekkingen:
Duik in de rijke geschiedenis van Malta door zijn historische sites en musea te verkennen. Bezoek de oude tempels van Hagar Qim en Mnajdra, wandel door de middeleeuwse straten van Mdina, en leer over de maritieme geschiedenis van Malta in het Malta Maritime Museum. Deze culturele ervaringen zullen je waardering verdiepen voor het erfgoed van het eiland.

Neem Deel aan Lokale Tradities:
Dompel jezelf onder in Maltese tradities door deel te nemen aan lokale evenementen en festiviteiten. Van straatparades tot traditionele volksmuziekoptredens, bieden deze culturele ervaringen inzicht in de unieke identiteit van het eiland en stellen ze je in staat om contact te maken met de lokale gemeenschap.