Darbs bez pieredzes šodien var šķist kā īsts izaicinājums, taču tas tā nav. Labā ziņa ir tā, ka mūsdienu darba tirgus piedāvā daudzas iespējas arī tiem, kuri tikko sāk savu karjeru. Daudzi darba devēji saprot, ka kandidātiem, kuriem vēl nav uzkrāta pieredze, ir jāsniedz iespēja izaugsmei, kā arī viņus var būt vieglāk apmācīt. Šajā rakstā aplūkosim, kā uzsākt karjeras veidošanu bez iepriekšējas pieredzes, kas ir svarīgākais darba meklējumos, kā arī kādas priekšrocības piedāvā Evolution – uzņēmums, kurā darbiniekiem nav nepieciešama iepriekšēja darba pieredze.

Kā sākt darbu bez pieredzes?

Ja tev nav darba pieredzes, tas nav šķērslis, lai sāktu savu karjeru. Atceries – visi ir sākuši kādu lietu pirmoreiz, t.i., bez pieredzes. Tas ir normāli. Svarīgāk ir paturēt prātā, ka tā ir iespēja apgūt dažādas prasmes, attīstīt kompetences un veidot savu profesionālo nākotni. Tāpēc vispirms tev jābūt ar atvērtu prātu un skaidru vēlmi rīkoties un apgūt ko jaunu. Tālāk aprakstīti daži padomi, kā uzsākt darba gaitas bez pieredzes.

1. Izvēlies piemērotu amatu

Pirms piesakies vakancēm, izvērtē savas esošās prasmes un stiprās puses. Pievērs uzmanību darba piedāvājumiem, kuros nav nepieciešama specifiska darba pieredze. Šoreiz nerunāsim par vienkāršiem manuālajiem darbiem, kur pieredze lielākoties tiek iegūta, vienkārši sākot praktiski strādāt un pakāpeniski mācoties aroda paņēmienus. Šajā rakstā pievērsīsimies vairāk intelektuāliem vai jauktajiem darba veidiem. Daudzās apkalpojošajās nozarēs, piemēram, klientu apkalpošanā, tirdzniecībā vai spēļu prezentēšanā Evolution, tiek pieņemti darbā arī cilvēki bez iepriekšējas pieredzes. Tāpēc vienkārši saņem drosmi un sūti savu pieteikumu.

2. Piesakies pēc iespējas vairāk vakancēm

Pat tad, ja ir atlasītas vēlamās darba vietas un pieteikumi izsūtīti, noteikti apsver vēl papildus alternatīvas. Ja sākumā neizdosies tikt nevienā no noskatītajām potenciālajām darba vietām, tev joprojām paliks vēl citas iespējas, kuras izmēģināt, turklāt tu saīsināsi “gaidīšanas laiku”, jo darba meklējumi var būt diezgan laikietilpīgs process. Tāpat, visticamāk, darba meklējumu procesā tu iegūsi arī vērtīgu pieredzi darba intervijās – jo vairāk interviju, jo labāk tu attīstīsi savas komunikācijas prasmes, izpratni par darba tirgu un gūsi apkopojošu priekšstatu par to, ko visbiežāk sagaida darba devēji, kas, iespējams, ļaus tev uzlabot un pielāgot savus pieteikums.

3. Pievērs uzmanību apmācību iespējām

Daudzi uzņēmumi piedāvā apmācības programmas, kas palīdz attīstīt nepieciešamās prasmes. Piemēram, strādājot Evolution par spēļu prezentētāju, tev tiks nodrošinātas pilnvērtīgas apmaksātas apmācības. Apmācību ilgums ir aptuveni nedēļa, un tās sniegs jums tev nepieciešamās zināšanas un prasmes. Šis ir ļoti vērtīgi, jo uzņēmums uzņemas investēt savu laiku un līdzekļus jauna darbinieka sagatavošanā, kas ir savā ziņā kā neliels bezmaksas profesionālās izglītības kurss. Turklāt, sākot strādāt, tu laika gaitā tikai vēl vairāk attīstīsi savas prasmes un gūsi arī jaunas iemaņas. Izmanto šīs iespējas!

4. Angļu valodas prasmes

Ja tev ir pietiekamas angļu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī, tas var būt ļoti noderīgi, jo daudzās nozarēs angļu valoda ir būtisks kritērijs. Piemēram, lai pieteiktos darbam Evolution spēļu prezentētāja amatā, pietiek ar angļu valodas prasmi sarunvalodas līmenī. Pat ja tev nav angļu valodas zināšanu, tu vari strādāt kā šafleris – arī bez iepriekšējas pieredzes (jo tev tiks nodrošinātas bezmaksas apmācības, atceries?).

5. Brīvprātīgais darbs un prakses vietas

Vēl viena papildu iespēja iegūt darbu bez iepriekšējas pieredzes ir brīvprātīgais darbs un prakses vietas. Vari pieteikties brīvprātīgajam darbam vai praksei kādā organizācijā vai uzņēmumā. Lai gan bieži vien tas nav apmaksāts darbs, tomēr vari to uzskatīt par sava veida apmācību programmu, jo tu iegūsi tieši to, kas tev līdz šim nav bijis – darba pieredze. Tas savukārt ļaus papildināt tavu CV un var uzlabot izredzes ātrāk atrast vēlamo darbu.

Sieviete sttrādā pie datora noliktavā

Darbs Rīgā bez pieredzes: Kā atrast iespējas?

Darbs Rīgā bez pieredzes ir pieejams daudzās jomās, īpaši tādās kā viesmīlība, tirdzniecība un klientu apkalpošana. Evolution ir lielisks piemērs uzņēmumam, kurā darbs pieejams bez iepriekšējas pieredzes. Tālāk ir uzskaitīti daži iemesli, kāpēc Evolution ir piemērota darba vieta arī tad, ja tev nav darba pieredzes.

1. Apmaksātas apmācības

Lai uzsāktu darbu Evolution par spēļu prezentētāju, iepriekšēja pieredze nav nepieciešama. Uzņēmums nodrošina apmaksātas apmācības, kas ilgst aptuveni nedēļu un pilnībā sagatavo jaunos darbiniekus.

2. Angļu valodas prasmes

Strādājot par spēļu prezentētāju, ir nepieciešama tikai angļu valodas prasme sarunvalodas līmenī. Ja tev nav pietiekamu valodas zināšanu, ir iespējams uzsākt darbu šaflera (no angļu val. shuffler – kāršu jaucēja) amatā, kur valodas zināšanas nav obligātas. Turklāt, kāpēc gan neizmantot mazliet brīvā laika, lai paralēli pamācītos angļu valodu? Tā tu nopelnīsi naudu un iegūsi sev vienu ārkārtīgi noderīgu svešvalodas prasmi.

3. Elastīgs grafiks un izaugsmes iespējas

Evolution piedāvā elastīgu darba grafiku, kas ir īpaši piemērots studentiem vai cilvēkiem, kuri vēlas apvienot darbu ar citiem pienākumiem. Turklāt uzņēmumā ir plašas karjeras izaugsmes iespējas, kas ļauj katru gadu attīstīties un virzīties augstākos amatos. Tāpēc met pie malas kautrību, piesakies un sāc veidot savu profesionālo karjeru.

Vīrietis apmierin;ats ar darbu noliktavā

Biežāk uzdotie jautājumi (FAQ)

Vai Evolution piedāvā darbu cilvēkiem bez pieredzes?

Jā, lai sāktu darbu par spēļu prezentētāju Evolution, iepriekšēja darba pieredze nav nepieciešama.

Cik ilgi ilgst Evolution apmācības?

Apmācības ilgst aptuveni nedēļu, un tās ir apmaksātas.

Kādas prasmes ir nepieciešamas, lai sāktu darbu par spēļu prezentētāju?

Lai sāktu darbu par spēļu prezentētāju, nepieciešama tikai angļu valodas prasme sarunvalodas līmenī.

Vai ir iespējams strādāt Evolution bez angļu valodas zināšanām?

Jā, ja tev nav angļu valodas zināšanu, vari strādāt par šafleri, kur valodas prasmes nav nepieciešamas.

Kopsavilkums

Darbs bez pieredzes var būt arī lielisks sākumpunkts veiksmīgai karjerai. Tā vietā, lai uztrauktos par pieredzes trūkumu, koncentrējies uz darba iespējām, kurās tiek nodrošinātas apmācības un piedāvāts attīstīt savas prasmes darba gaitā. Evolution piedāvā darbu cilvēkiem bez iepriekšējas pieredzes, nodrošinot apmaksātas apmācības, elastīgu darba grafiku un karjeras izaugsmes iespējas. Tas ir lielisks piemērs tam, kā uzņēmums var nodrošināt karjeras startu cilvēkiem, kuri vēlas uzsākt savu profesionālo ceļu. Evolution ir pierādījums tam, ka izaugsme un attīstība ir iespējama ikvienam, kurš ir gatavs sākt strādāt un apgūt jaunas prasmes. Svarīgākais ir sākt!